about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

در گفتگو با معصومه نصیری، پژوهشگر سواد رسانه‌ای به بررسی هشتگ‌سازی‌های انحرافی و کارکرد «مرکز اعتدال» در عربستان سعودی پرداخته‌ایم.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ، در روزهایی که هر یک از ما وقت بسیاری را در دنیای مجازی می‌گذرانیم و می‌توان گفت این فضا بخش بزرگی از زندگی حقیقی ما را تشکیل می‎دهد،  اخبار و عناوین منتشرشده در آن هرکدام می‎تواند از یک ذهنیت و جریان هدفدار نشأت گرفته باشد که با برنامه‌ریزی خاصی طراحی‌شده ‌است.
به دلیل اهمیت ویژه و بالای فضای مجازی در زندگی روزمره و شکل‌گیری حوادث مهم جهان، در سال ۱۳۹۶ "مرکز اعتدال" عربستان با حضور ترامپ تأسیس شد. این مرکز بنا به ادعای مسئولان سعودی به‌صورت تخصصی در سه حوزه مربوط به فناوری اطلاعات، تحلیل و داده‌کاوی فعالیت می‌کند و عمده فعالیت آن  به‌منظور ترند کردن هشتگ‌های خاص و هدفمند در توئیتر است.
در چنین شرایطی بالا بردن سواد رسانه‌ای و پیشگیری از بازی خوردن در جنگ‌های رسانه‎ای که توسط دشمن راه‌اندازی می‌شود، یکی از مهم‌ترین وظایف نسل امروزی و کاربران فضای مجازی است. به همین منظور در این گزارش به گفتگو با معصومه نصیری، مدرس و پژوهشگر سواد رسانه‌ای پرداخته‎ایم که در ادامه ازنظر می‌گذرانید.

ایران، جامعه هدف ویژه برای هشتگ‌سازی سعودی‌ها

نصیری در خصوص‌ترند سازی هشتگ‌ها در توئیتر اظهار داشت: این جریان به یک جهت‌دهی عبری-عربی معروف است و مراکزی اساساً تأسیس‌شده که یکی از کار ویژه‌های این مراکز، هشتگ‌سازی و ترند کردن آن برای ایجاد جریان‌های اجتماعی در کشورهای مختلف منطقه است. ایران نیز قطعاً برای آن‌ها جامعه هدف ویژه محسوب می‌شود. زمانی که هشتگ‌هایی چون جریانات آبان ماه، انتخابات یا اعدام نکنید را داده‌کاوی و خط گیری می‌کنیم، می‌بینیم که خط سعودی در این هشتگ سازی‌ها، کارکرد و جایگاه ویژه‌ای داشته است .
این کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: مرکز اعتدال به‌عنوان یک مرکز کاربری وقتی در بحث دیتاکاوی فعالیت می‌کند می‌تواند ذائقه و سلیقه مردم یک منطقه را بسنجد و متوجه تأثیرگذاری هر هشتگ در بخش‌های مختلف ایران و جهان بشود، بنابراین آن‌ها داده‌کاوی می‎کنند تا هشتگ‌سازی بهتری داشته باشند و اگر دیتا و محتوایی را تولید می‎کنند می‌دانند چگونه باید از آن برای همراه سازی افکار مختلف استفاده کنند.
نصیری ادامه داد: اما این مرکز که بیشتر از صفحات تقلبی و ربات‌های مجازی ساخته‌شده، در هر مسئله‎ای ورود نمی‎کند و موضوعات موردعلاقه آن‌ها برای ورود به هشتگ سازی، موضوعاتی چون اغتشاشات در عراق، انفجار در لبنان، یا جریان‌های شکل‌گرفته در آبان ماه ایران است که بر اساس داده‌کاوی‎های استخراج‌شده از کاربران فضای مجازی صورت می‎گیرد.

«مرکز اعتدال» با مدیریت آمریکا و اسرائیل در مرکزیت عربستان

پژوهشگر سواد رسانه‌ای با اشاره به اینکه نباید اینطور تصور شود که خود سعودی‌ها مستقلاً این مرکز را افتتاح  و مدیریت می‎کنند خاطرنشان کرد: این مرکز از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و حتی لندن اداره می‌شود و تنها، مرکزیت آن در عربستان وجود دارد که در این زمینه، تصویر معروف ثبت‌شده از ترامپ و مقامات عربستانی در افتتاحیه این مرکز داده، از اهمیت بالا و مرموز بودن آن حکایت دارد.
نصیری در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: در بحث هشتگ‌ها، همان‌طور که در نقشه‎های منتشرشده قابل‌مشاهده است، در مورد هشتگ "اعدام نکنید" برخی از مناطق جغرافیایی باهدف‌ترند سازی، هشتگ فعال بودند که سعودی‌ها بیشترین فعالیت را در این زمینه نسبت به سایر نقاط داشته‎اند. نکته اینجاست که چرا هشتگ‌سازی مهم است و چرا هشتگ‌ها می‌توانند تا این اندازه در جریان سازی مؤثر باشند؟ وجود «تکنیک همراهی جمعیت» می‎تواند پاسخ به این سؤال باشد. شما به‌محض اینکه احساس کنید بخش بزرگی از مردم جامعه یک الگوی رفتاری را در پیش‌گرفته‌اند، ناخودآگاه احساس می‎کنید شما هم باید همراهی کنید و حتماً هم موضوع درستی است که با استقبال و همراهی سایرین مواجه شده است.

آگاه‌سازی، تنها راه مقابله با جریان‌های انحرافی

کارشناس فضای مجازی در ادامه خاطرنشان کرد:  در اینجا  باید گفت افراد نباید با هشتگ‌ها و جریان‌های موج‌دار رسانه‌ای احساسی برخورد کنند چراکه اساساً این هشتگ‌ها و جریان‌ها ساخته می‌شوند تا احساسات فرد را برانگیزند و از این طریق افکار افراد را به دست می‎گیرند. طبق تحقیقات اخیر، بیشتر این جریان‌ها باهدف ایجاد آشوب و اغتشاشات خیابانی و انجام رفتارهای ضداجتماعی همچون تخریب اموال عمومی و سر دادن شعارهای هنجارشکنانه به‌منظور تحت‌فشار قرار دادن حاکمیت یک کشور یا منطقه صورت می‎گیرد.
نصیری در پایان بابیان اینکه درنهایت، با توجه به گستردگی این فضا، سرعت‌بالای انتقال اطلاعات غلط یا دستکاری شده و به‌کارگیری مؤثرترین روش‌های برای تأثیرگذاری بیشتر در ذهن مخاطب، ما چاره‌ای جز آگاه‌سازی افراد و توانمندسازی قدرت تشخیص مخاطب نداریم افزود: در حال حاضر ما در حلقه یک استبداد اطلاعاتی گیرکرده‌ایم و با قرار گرفتن در این فضای تروریسم مجازی که پلتفرم و رسانه جهانی قدرتمندی در اختیار نداریم و تمام رسانه‌ها در اصل بر ضد ما هستند، باوجود تلاش‌های فراوان به ما و صدای ما اجازه پیش رفتن و شنیده شدن نمی‎دهند. بنابراین مخاطب باید توانمندی برخورد کردن با محتوا را داشته باشد و در مواجهه با محتوا و عناوین منتشرشده در فضای مجازی، به سؤالاتی در ذهن خودپاسخ دهد و به این فکر کند که به اشتراک‌گذاری چنین مطالبی توسط چه کسی، به چه منظوری و با چه اهدافی صورت گرفته است. کاربران در بسیاری از مواقع به‌راحتی می‎توانند با خط‌گیری برخی تولیت‌ها در فضای مجازی و رسیدن به شبکه‎های معاند و سعودی، به هدفدار بودن آن جریان  پی ببرند.

Paragraphs
تازه ترین ها
ابزارهای
1404/02/17 - 14:50- هوش مصنوعي

ابزارهای جدید هوش مصنوعی در پینترست

پینترست ابزارهای جدید هوش مصنوعی را به جستجوی بصری اضافه می‌کند.

نامزد
1404/02/17 - 13:52- آمریکا

نامزد سایبری ترامپ به‌دنبال بازنگری در حملات دیجیتال

کیتی ساتن، نامزد پیشنهادی دونالد ترامپ برای سمت معاون وزیر دفاع در امور سیاست‌های سایبری، روز سه‌شنبه اعلام کرد در صورت تأیید، سیاست‌های مربوط به عملیات تهاجمی سایبری را بازنگری خواهد کرد.

هک
1404/02/17 - 13:43- جرم سایبری

هک تعدادی از ایستگاه‌های آی هارت رادیو

چندین ایستگاه رادیویی متعلق به شرکت آی هارت مدیا در ماه دسامبر هدف حمله سایبری قرار گرفتند و طی آن، شماره‌های تأمین اجتماعی، اطلاعات مالی و سایر جزئیات شخصی افراد فاش شد.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.