about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

از
1405/06/18 - 20:26- ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ شکار زیردریایی پیشرفته آمریکا توسط ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ ایران با ارتقای یک تکنیک پیروز، زیردریایی پیشرفته آمریکا را شکار کرد.

انتشار شده در تاریخ

ایجاد ابررایانه لیزری توسط روسیه

پژوهشگران روسی، رایانه ای بر پایه ی محاسبات نوری ایجاد کرده اند که 10 هزار برابر از نمونه های الکتریکی قوی تر است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ بسیاری از دانشمندان معتقدند رایانه های نوری نسبت به سامانه های سنتی در زمینه ی قدرت محاسبات و انرژی مورد نیاز با بهبودهای بسیاری همراه هستند.

موسسه تحقیقاتی علوم فیزیک آزماشگاهی روسیه1 به تازگی اعلام کرد ابر رایانه ای بر پایه ی محاسباتی نوری (فوتونی) ایجاد کرده و حق اختراع آن را به ثبت رسانده است.

بر خلاف رایانه های سنتی که از الکتریسیته برای پردازش داده ها استفاده می کنند، در نمونه های نوری از پالس های نوری استفاده می شود.

رایانه های نوری به دو بخش الکتریکی و فوتونی تقسیم بندی می شوند، دارای کد ماشینی هستند که پالس های لیزری را ترجمه می کند. سپس ذرات نور به یک پردازنده فوتونی تبدیل می شوند. محلی که پالس های لیزری در تعامل بایکدیگر بوده و امکان انجام عملیات های منطقی را به مانند سامانه های سنتی فراهم می کنند. پس از انجام محاسبات پرتو لیزر پردازنده را ترک کرده به بخش الکتریکی باز می گردد. در این قسمت داده های نوری مجددا به الکتریکی ترجمه شده در اختیار کاربر قرار می گیرند.

سرگی استفاننکو (Sergei Stepanenko)، مدیر پژوهشگران موسسه مذکور و سازنده ی دستاورد بالا توضیح داد، این سامانه می تواند مسائل ریاضی بسیار پیچیده های را که نمونه های سنتی توان حل کردن آن را ندارند، پردازش کند. استفاننکو همچنین اشاره کرد در یک رایانه ی نوری میزان مصرف انرژی صدها یا هزاران برابر کمتر از سامانه های سنتی با توان پردازشی مشابه است.

وی گفت:

در حالی که یک ساخت یک ابر رایانه به فضایی معادل یک زمین فوتبال نیاز دارد، یک سامانه ی نوری با توان پردازشی مشابه تنها فضایی معادل یک لیوان نیم لیتری قهره را اشغال خواهد کرد. همچنین مصرف انرژی آن از یک کتری الکتریکی است.

حداکثر توان محاسباتی سامانه ی نوری مذکور از نظر تئوری 50 پتافلاپس است و برای دستیابی به این قدرت تنها به یک صد وات انرژی نیاز دارد. برای مقایسه در یک رایانه ی سنتی با توان مصرفی مشابه می توان به 5 ترافلاپس دست یافت. 10 هزار مرتبه کمتر از سیستم های نوری. دانشمندان معتقدند قدرت دستاورد آنها با کاهش طول موج نور باز هم افزایش می یابد.

از رایانه های نوری می توان برای انجام محاسبات ریاضی پیچیده یا مطالعه روی کدهای ژنتیکی استفاده کرد. همچنین با توجه به مصرف انرژی بسیار پایینی که دارند، امکان بهره مندی از آنها در فضا یا محل هایی که دسترسی به برق با محدودیت های گسترده ای همراه است، وجود دارد.


  1. All-Russian Scientific Research Institute of Experimental Physics
تازه ترین ها
انتقادها
1405/06/30 - 21:09- اروپا

انتقادها از صدراعظم آلمان به دلیل اظهاراتش درباره آزادی بیان

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان اظهار داشت که کاربران اینترنت باید برای مقابله با اطلاعات نادرست در فضای آنلاین، از نام‌های واقعی خود استفاده کنند.

پیش
1405/06/30 - 20:30- سایرفناوری ها

پیش سفارش لپ‌تاپ‌های ۸۹۹ دلاری توسط گوگل

گوگل پیش سفارش لپ‌تاپ‌های ۸۹۹ دلاری خود را که مبتنی بر هوش مصنوعی جمینای هستند، آغاز کرد.

گزارش
1405/06/30 - 19:36- آسیا

گزارش مستقیم کودک‌آزاری به مقامات هند توسط گوگل

گوگل محتوای مربوط به کودک‌آزاری را مستقیماً به مقامات هند گزارش می‌دهد.