امنیت سایبری سلاح جدید آمریکا علیه روسیه و چین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در گزارشهای مختلفی آمده است که آمریکا با اتهام زنی علیه روسیه و نسبت دادن حملات سولار ویندز قصد دارد حملات سایبری تلافیجویانه علیه این کشور انجام دهد. این اقدام همزمانشده با تشکیل کارگروه ویژه سایبری در دولت بایدن برای حل مسائل مربوط به حمله هکری به نرمافزار اکسچنج شرکت مایکروسافت که آمریکاییها با اتهام زنی این حمله را به هکرهای چینی نسبت میدهد.
نشریه گلوبال تایمز در گزارشی اعلام کرد، ناظران چینی معتقدند امنیت سایبری برای آمریکا و متحدانش به یک سلاح جدید در حوزه جنگ اطلاعات علیه چین و روسیه تبدیلشده است و به چین یادآوری میکند که اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از تهدیدات سایبری انجام دهد.
روز دوشنبه گروهی از قانونگذاران آمریکایی قانونی را پیشنهاد کردند که به آمریکاییها این امکان را میدهد که بتوانند دولتهای خارجی و کارمندان آنها را به دلیل فعالیتهای مخرب سایبری به دادگاه بکشانند، آنهم در این ایام که اتهامات سایبری علیه روسیه و چین در حال افزایش است.
وانگ ییوی (Wang Yiwei) مدیر انستیتوی امور بینالملل در دانشگاه رنمین چین گفت:
«ایالاتمتحده با کارت حمله سایبری مبارزه ایدئولوژیک را به سمت امنیت سایبری سوق میدهد و میخواهد با سرکوب هرگونه چالش با دلایل مختلف، جهان را به انحصار خود درآورد.»
وی خاطرنشان کرد:
«روسیه و چین با توسعه پیشرفتهای فناورانه خود، هژمونی آمریکا را در دنیای سایبری شکستهاند. چین شاهد پیشرفتهای سریعی در حوزه 5G، فناوری بلاک چین و ارز دیجیتال است که ازنظر آمریکا یک تهدید بالقوه نهتنها در فضای سایبری بلکه در امور مالی نیز تلقی میشود.»
وانگ در ادامه افزود:
«آمریکا با متهم کردن روسیه و چین آنهم به نم دموکراسی، آزادی و امنیت درواقع در حال یافتن بهانهای است تا در دوران پسا کرونا یک زنجیره تأمین جهانی آنهم بدون حضور روسیه و چین بسازد، از طریق فناوری متحدان خود را کنترل کند و جهان را رهبری کند.»
در روزهای اخیر نیز برخی رسانههای هند و آمریکا با اتهام زنی علیه چین، این کشور را عامل حمله سایبری به هند و قطع برق آن میدانستند. کارشناسان چینی بر این باورند که اتهامات سایبری علیه چین، بدون هیچ مدرکی، درواقع سیاسی سازی مسئله امنیت سایبری است که هدف آن خدمت به جنگ افکار عمومی و جنگ اطلاعاتی برخی از کشورها علیه چین است.
لو ژیانگ (Lu Xiang) یکی از متخصصان مطالعات آمریکا در دانشگاه علوم اجتماعی چین است که چندی پیش خواستار یك سازوكار مذاكره و هماهنگی و همچنین یك سازوكار اجرای قانون مبتنی بر موقعیت برابر در میان كشورهای بزرگ برای رسیدگی به موضوعات امنیت سایبری شد.
ژیانگ در اظهاراتی گفت:
«در دنیای سایبری مشکلات و خطرات ناشناخته بسیاری وجود دارد و جامعه ما بهشدت به اینترنت وابسته است. سازماندهی قدرت ملی برای حمله به شبکه یک کشور دیگر میتواند عواقبی را به دنبال داشته باشد که ممکن است بهاندازه حملات هستهای جدی باشد.»