about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

یک مدرس نظامی دانشگاه نیرو دریایی امریکا با یادداشت مقاله ای مدعی است روسیه و دیگر قدرت های سایبری دنیا در پی دخالت در انتخابات آتی این کشور هستند.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ اسکات جسپر (Scott Jasper)، مدرس دانشگاه نیروی دریایی ایالات‌متحده با یادداشت مقاله‌ای ضمن ادعای دخالت روسیه در انتخابات سال 2016 امریکا، تأکید کرد که بر اساس شواهد به دست آمده انتخابات پیش روی این کشور نیز تحت نفوذ قدرت‌های سایبری و علی‌الخصوص روسیه قرار خواهد گرفت.

این افسر نظامی امریکایی در مقاله خود ضمن القای این موضوع که دولت روسیه و در رأس آن ولادیمیر پوتین با اجرای عملیات‌های روانی در بستر شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های انگلیسی‌زبان خود به دنبال به حاشیه کشاندن انتخابات سال 2016 این کشور بوده، از اکنون که چند ماه تا زمان برگزاری انتخابات این کشور باقی مانده است در جستجوی راهبردی برای فرار روبه‌جلو و برچسب زدن به کشورهایی نظیر روسیه، چین و حتی ایران هستند.

استاد دانشگاه نظامی یاد شده در بخش دیگری از مقاله خود مدعی می‌شود علاوه بر اینکه هکرهای دولتی ایران و چین نیز در حین حمله به کمپین‌های انتخاباتی دو نامزد حاضر در امریکا شناسایی شده‌اند، فعالیت‌های مهاجمان سایبری روسیه نیز از سوی مقامات اطلاعاتی امریکا در قالب مشخصی مشاهده شده است.

وی همچنین در ادامه افزوده است که هکرهای دولتی روسیه در حال به‌روزرسانی توانمندی‌ها و قابلیت‌های خود نسبت به محدودیت‌های موجود در امریکا هستند. در کنار این موضوع، فیس‌بوک نیز در ادعایی بیان کرده است که مرکز تحقیقاتی روسیه که مسئولیت اجرای عملیات‌های تأثیرگذاری را دارد در حال ارتقای روش‌های عبور از فیلترهای شناسایی انتشار اخبار غلط است.

درحالی‌که کمتر از دو ماه از انتشار اسناد دخالت رژیم اسرائیل و علی‌الخصوص مقامات ارشد کابینه و نهادهای اطلاعاتی آن در انتخابات سال 2016 امریکا می‌گذرد، سکوت خبری حاکم پس از انتشار این خبر بار دیگر با اشاره به راهبرد شکست‌خورده دخالت روسیه شکسته شد.

امریکایی‌هایی که در طی سالیان گذشته با راهبرد (name and shame) و با بزرگ‌نمایی رخدادهای مربوط به این کشور اهدافی چون تخریب وجهه کشورهای بلوک شرق نزد افکار عمومی را پیش برده است و در کنار آن به دنبال ایجاد یک گفتمان بین‌المللی برای پیشبرد رفتارهای خصمانه خود علیه این کشورها بوده است.

ایالات‌متحده علاوه بر رفتارهای تهاجمی و خصمانه خود علیه کشورهای شرقی جهان، راهبرد دفاع روبه‌جلوی خود را با ایجاد، گسترش و تقویت نیروهای نیابتی خود در دیگر کشورهای جهان و به‌ویژه اروپای شرقی و غرب آسیا پیش برده‌اند تا در صورت نیاز با اجرای یک عملیات هماهنگ به کشور هدف حملاتی را ترتیب دهند.

اسکات جسپر در بخش دیگری از مقاله خود ضمن اشاره انگشت اتهام خود به سمت روسیه برای انتخابات سال جاری میلادی در امریکا گفته است که فرماندهی سایبری این کشور در نظر دارد تا با به‌کارگیری تدابیر و روش‌هایی که برای روسیه خسارت مالی به بار خواهد آورد، رفتار این کشور را در فضای سایبری تغییر دهد. این افسر عالی‌رتبه نظامی  برای نمونه از هدف قرار دادن مقامات روسی و چهره‌های شاخص روس که دارای اطلاعات فردی باارزشی هستند نام‌برده است.

با توجه موارد اشاره در مقاله این استاد دانشگاه نظامی امریکا، به نظر می‌رسد وی در تخمین قدرت سایبری کشورهای بلوک شرق و خصوصاً با توجه به شرایط سیاسی اخیر جهان که سه کشور ایران، چین و روسیه را بیش‌ازپیش به یکدیگر نزدیک کرده است دچار اشتباه محاسباتی شده و گمان می‌برد ایالات‌متحده ابرقدرتی در جهان است که هیچ کشوری یارای مقابله با آن را نداشته و ندارد. همچنین شواهد و قراین حاکی از آن است این استاد دانشگاه تنها در زمینه نظری و تئوری جنگ سایبری باقی مانده و در جریان این موضوع نیست که اگر منازعه‌ای میان امریکا و کشورهای بلوک شرق در بستر سایبر پدید آید، به دلیل وابستگی بسیار بالای ایالات‌متحده به این فضا، بازنده اصلی آن یقیناً این کشور خواهد بود.

اگرچه که قدرت ایالات‌متحده در فضای سایبر را نمی‌توان انکار کرد اما پروپاگاندای سیاسی و شکست‌خورده آن نیز در طی سالیان اخیر با بهره‌گیری از پلتفرم‌های رسانه‌های جمعی و جریان ساز خود و همچنین متحدان آن در تبیین یک قدرت یک‌جانبه و بلامنازعی که در پی سلطه بر کشورهای دیگر جهان است به‌وضوح مشاهده می‌شود.

منبع:

تازه ترین ها
الزام
1404/02/15 - 07:15- آسیا

الزام سرمایه‌گذاری خاورمیانه در قابلیت‌های امنیت سایبری

کارشناسان معتقدند که منطقه خاورمیانه باید فوراً در قابلیت‌های امنیت سایبری سرمایه‌گذاری کند و راه‌حل مقابله با تهدیدات سایبری باید به صورت جمعی طراحی شود.

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.