افزایش حضور زنان در حوزه امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ به گفته کارشناسان، زنان تنها درصد کمی از نیروی کار امنیت سایبری را تشکیل میدهند. طبق نظرسنجی اخیر، زنان تنها 20 درصد از حوزه امنیت اطلاعات را تشکیل میدهند.
مسئله این است که هنوز الگوهای زن بسیار کمی در حوزه امنیت سایبری وجود دارد و بسیاری از زنان نمیدانند وقتی صحبت از ورود به این حرفه مردانه میشود، از کجا شروع کنند.
امنیت سایبری یک موضوع حیاتی برای همه کشورها است. با این حال، کمبود نیروی کار در سراسر جهان، تقریباً 4 میلیون نفر از جمله 2.1 میلیون نفر در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه است.
با گسترش سریع فناوری در سراسر آسیای جنوب شرقی، انتظار میرود که میزان جرایم سایبری نیز افزایش یابد. علیرغم اهمیت فزاینده امنیت سایبری، زنان همچنان در این زمینه به میزان قابل توجهی حضور ندارند.
طبق مطالعه نیروی کار امنیت سایبری در سال 2020 از سوی کنسرسیوم صدور گواهینامه امنیت سیستم اطلاعات بینالمللی (ISC) تنها 30 درصد از زنان وارد این صنعت د رمنطقه آسیا و اقیانوسیه میشوند.
به گفته زنان سازمان ملل، شکاف جنسیتی قابل توجهی در حوزه امنیت سایبری وجود دارد و به همین دلیل زنان در آسیا و اقیانوسیه کمتر از 10 درصد از نیروی کار را تشکیل میدهند؛ این شکاف در مشارکت زنان منجر به فقدان دیدگاههای جنسیتی برای اطلاعرسانی به امنیت سایبری و توسعه چارچوبهای آن شده که در شناسایی و پاسخگویی به تهدیدات سایبری پیش روی زنان و دختران ناکام مانده است.
براساس نظرسنجی انجام شده بهوسیله «Tessian»، تنها حدود نیمی از پاسخ دهندگان گفتند که سازمانهای آنها به اندازه کافی برای استخدام زنان در نقشهای امنیت سایبری تلاش میکنند. این گزارش، کمبود 1.8 میلیون متخصص در سراسر جهان را تا سال 2022 پیشبینی کرده است، بنابراین سازمانها باید تنوع را در اولویت قرار دهند.
هند در حال توسعه زنان بیشتری در بخش امنیت سایبری
در تلاش برای پرورش و حمایت از نیروی کار متنوع و بخش امنیت سایبری، «NortonLifeLock» با بنیاد انجمن ملی شرکتهای نرمافزار و خدمات (NASSCOM) در هند همکاری کرد تا فارغالتحصیلی 232 زن را از برنامه توسعه مهارتهای امنیت سایبری برای زنان جشن بگیرد.
این طرح ابتکاری به منظور ایجاد فرصتهای شغلی قابل توجه برای فارغالتحصیلان زن مهندسی با تجهیز آنها به مهارتهای شغلی مورد تقاضا طراحی شده است.
طبق گزارش NASSCOM، زنان تنها حدود یک چهارم نیروی کار امنیت سایبری جهانی را تشکیل میدهند و این تعداد در هند علیرغم افزایش قابل توجه فرصتهای شغلی راکد بوده است.
بنیاد انجمن ملی شرکتهای نرمافزار و خدمات یک سازمان غیرانتفاعی است که از تواناییهای شرکتهای عضو خود و شرکتهای اجتماعی نوظهور برای رفع نیازهای فناوری سازمانهای غیرانتفاعی و جوامع محروم در سراسر هند استفاده میکند.
پر کردن شکاف جنسیتی
«LinkedIn Talent Insights» گزارش داد که زنان تا ماه مارس 2021 تنها 26 درصد از نیروی کار سنگاپور را تشکیل میدادند.
از نظر تاریخی، تعداد قابل توجهی از دانشآموزان دختر در رشتههای علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) در سطح عالی ثبتنام میکردند، که در نتیجه استعداد کمتری ایجاد میشد. همچنین این تصور اجتماعی وجود دارد که زنان در جامعه آسیایی مسئولیتهای خانوادگی دارند و در نتیجه زنان کمتری در امنیت سایبری به دنبال اینگونه مشاغل هستند.
کارشناسان براین باورند که یکی از راههای جذب بیشتر زنان به کارکرد امنیت سایبری در یک سازمان، قرار گرفتن در معرض و راهنمایی مکرر آنها در مسائل این بخش است.