افزایش تهدیدات سایبری در بحبوحه جنگ فلسطین و رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطین به احتمال زیاد در عرصه سایبری با شدت یکسانی پیش خواهد رفت. کارشناسان نسبت به افزایش موارد هک اطلاعاتی و اختلال در شبکه هشدار دادهاند که بر کشورهای متحد هر 2 طرف تأثیر میگذارد.
به گفته مشاوران جنگ سایبری، حملات دارک وب نیز ممکن است برای منافع تجاری انجام شود، در حالیکه جهان ممکن است شاهد افزایش حملات بدافزاری باشد.
سیدارت ویشوانات (Siddharth Vishwanath)، مشاور ریسک، بازارها و رهبر تجاری نوظهور «PwC»، گفت :
«اسرائیل یکی از پیشرفتهترین سیستمهای امنیتی جهان را دارد. حمله به اسرائیل احتمالاً به این معنی است که شاید یک هک فناوری نیز برای سرکوب جمعآوری اطلاعات و هشدارها صورت گرفته باشد. این امر در دنیای فیزیکی در حال افزایش است و احتمالاً به یک جنگ سایبری تمام عیار تبدیل میشود.»
برخی کارشناسان انتظار دارند که پیامدهای ژئوپلیتیکی با اختلالات شبکه، بورس اوراق بهادار یا مخابرات همراه باشد. در جنگ سایبری بازیکنان بیشتری حضور خواهند داشت. ویشوانات اظهار داشت :
«ما شاهد افزایش حملات سایبری با دستاوردهای تجاری خواهیم بود و جنگ سایبری نیز بدافزارها و مهمات جدیدتری را در دنیای جرایم سایبری به همراه خواهد داشت.»
در پی جنگ روسیه و اوکراین، موج جدید جنگ سایبری مشاهده شد. با این حال، وضعیت خاورمیانه ممکن است تهاجمیتر باشد. از زمان حمله حماس به رژیم غاصب، تلفات 2 طرف از 1000 نفر فراتر رفت و این تعداد همچنان در حال افزایش است.
پراسانا کومار (Prasanna Kumar)، معاون اجرایی خدمات مالی و گروه حرفهای «Aon»، توضیح داد که با تغییر اتحادهای ژئوپلیتیکی، ممکن است حملات سایبری دولتی بیشتر شود. معاملات بین شرکتی احتمالاً با انتخاب کشورها متضرر می شود. وی همچنین بر اثرات آبشاری جنگ بر مشاغل و همچنین زیرساختهای ملی تأکید کرد.
کارشناسان براین باورند که پس از این جنگ، چندین اقتصاد تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، همانطور که پس از جنگ روسیه و اوکراین شرکتهایی در ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه با عواقب جدی مواجه شدند و هدف آنها سوءاستفاده از زیرساختهای ملی، جمعآوری اطلاعات و اخاذی بود.
2 روز پیش، روزنامه اورشلیم پست، هک شد. در پلتفرم رسانه اجتماعی X (توییتر سابق) گفته شد که این وبسایت به دلیل یک سری حملات سایبری از کار افتاده است.
محققان اعلام کردند که مجموعه بعدی اهداف نباید کشورهای مهاجم باشند. دیراج گوپتا (Dhiraj Gupta)، مدیر ارشد فناوری «MFilterIt»، شرکت تشخیص و جلوگیری از کلاهبرداری اظهار داشت :
«یک برآورد این است که هک برای به دست آوردن اطلاعات افزایش خواهد یافت. حملات سایبری در کشورهایی که گفته میشود به آموزش جنگجویان حماس کمک کردهاند افزایش خواهد یافت. شرکتها صرفنظر از اینکه مقر آنها در کجا قرار دارد، باید اقدامات خود را افزایش دهند.»
شرکتها به طور پیوسته سیاستهای بیمه خود را در برابر حملات سایبری افزایش دادهاند. بانکها و شرکتهای خدمات فناوری اطلاعات اولین مکانهایی بودند که به دلیل قرار گرفتن بیشتر در معرض خطر سیستمهای متصل دیجیتال و محافظت از تراکنشهای مالی، پوششهای بیمه سایبری را خریداری کردند.