افزایش تنش های سایبری بین ایران و آمریکا
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ روز گذشته دو مقام اطلاعاتی سابق آمریکا، اعلام کردند که فرماندهی سایبری این کشور پس از افزایش تنشها با ایران و مورد هدف واقع شدن پهپاد RQ-4، حمله سایبری به ایران را آغاز کرده است؛ اما جزئیاتی از این عملیات منتشر نشد.
به تازگی منبع دیگری گزارش داده است، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا از حملهی فیزیکی به ایران منصرف شده و به جای آن، ارتش این کشور حملات سایبری به سامانههای تسلیحاتی ایران را آغاز کرده است.
منابع یاد شده ادعا میکنند، در حمله انجام گرفته، سامانههای رایانهای ایران که امکان راهاندازی موشکها و راکتها را فراهم میآورند، غیرفعال کردهاند. این حمله با تأیید رییس جمهور آمریکا انجام گرفته است. دو منبع اول همچنین ذکر کردند که به طور خاص رایانههای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هدف قرار گرفتهاند.
به علاوه بر اساس گفتههای منابع یاد شده به شبکه اطلاعاتی ایران نیز حمله شده است.
مقامات آمریکایی در طول سال گذشته به طور مرتب در فضای سایبری فعال بوده و سطح تهاجمی بودن عملیات خود را افزایش داده اند. از طرفی با توجه به گزارشهای مختلفی که منتشر میشوند به نظر میرسد پس از افزایش تنشها در چند روز گذشته، به سمت نبردی پنهان در فضای سایبری حرکت کرده اند اما میزان و نحوه حمله یا جهت حرکت آنها به هیچ عنوان مشخص و قطعی نیست.
برای نمونه شرکتهای کروداسترایک (CrowdStrike) و فایرآی ادعا میکنند در طول چند هفتهی گذشته هکرهای وابسته به ایران در حال حمله به سازمانهای دولتی، کسبوکارها، زیرساختهای اقتصادی و نفت و گاز آمریکا هستند و این کار را از طریق روشهای گوناگونی مانند ارسال ایمیلهای اسپیر فیشینگ (spear-phishing) انجام میدهند. کارشناسان مدعی هستند این حملات پس از تصویب تحریمهای جدید روی صنعت پتروشیمی ایران آغاز شدهاند. با وجود این تحلیلگران نسبت به میزان مؤثر واقع شدن حملات سکوت کردهاند.