about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

از
1405/06/18 - 20:26- ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ شکار زیردریایی پیشرفته آمریکا توسط ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ ایران با ارتقای یک تکنیک پیروز، زیردریایی پیشرفته آمریکا را شکار کرد.

حمله
1405/05/20 - 15:30- جنگ سایبری

حمله سایبری به زیرساخت آب مینه‌سوتا

بررسی قرائن نشان می‌دهد عامل حمله اسرائیل است و سناریوی ایران فاقد وجاهت منطقی است

آمار واردات گوشی تلفن همراه در ۸ ماه نخست امسال نشان دهنده سیر نزولی ریالی و دلاری واردات گوشی در طی سال جاری است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ براساس آمار منتشر شده توسط گمرک ایران در آبان ماه حدود ۵ میلیون دلار معادل ۱۴۰ میلیارد تومان واردات گوشی همراه انجام شده است. این میزان  شامل گوشی‌های هوشمند، گوشی‌های غیرلمسی (Feature Phone) و گوشی‌های همراه به صورت قطعات منفصله هم می‌شود. در مهر ماه ۱۴۰۱، این عدد برابر ۲۳۹ میلیارد تومان (معادل ۹ میلیون دلار) بود که آمار جدید منتشر شده از سوی گمرک نشان دهنده کاهش ۴۲ درصد واردات گوشی تلفن همراه است.

نکته قابل ذکر در رابطه با این آمار آنجاست که براساس صحبت‌های مراجع ذیربط این آمار باید بسیار بیشتر از اعداد اعلامی باشد. چراکه براساس مصاحبه‌های منتشر شده آمارهای هشت ماهه گمرک حاکی از آن است از ابتدای سال جاری تا انتهای آبان‌ماه، بیش از ۹ میلیون و ۱۴ هزار دستگاه تلفن همراه وارد کشور شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که بیش از ۱۱ میلیون و ۶۴۳ هزار دستگاه تلفن همراه وارد کشور شده بود، با کاهشی بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاهی مواجه بوده است.

از سوی دیگر ارزش دلاری گوشی‌های همراه وارد شده در ۸ ماه سال جاری حدود یک میلیارد و ۸۳۷ میلیون و ۹۷۲ هزار و ۹۵۲ دلار بوده که این میزان در مدت مشابه سال گذشته حدود دو میلیارد و ۶۵۱ میلیون و ۲۵ هزار و ۴۵۸ دلار بوده است. اما بر اساس لیست کالاهای منتشر شده در سایت گمرک اعداد مذکور با آمار منتشر شده همخوانی ندارد.

افت واردات، رشد قیمت‌ها
بر اساس گزارشی که گمرک ایران فروردین امسال منتشر کرد گوشی تلفن همراه در سال گذشته با ۴ میلیارد و ۱۶۲ میلیون دلار در صدر لیست واردات قرار داشته است که نسبت به سال ۱۳۹۹ از نظر ارزش ۷۱درصد رشد نشان می‌داد.

به گفته کارشناسان ریشه این تضاد آماری ناشی از آن است که گمرک پیش از آغاز سال جاری، کد تعرفه ۸۵۱۷۱۲۱۰ را برای واردات موبایل لحاظ کرده بود و آمار رسمی هم بر اساس این کد اعلام می‌شد. اما در ۸ ماه نخست ابتدایی سال ۱۴۰۱ هیج گوشی تلفن همراهی با این کد وارد نشده است. این موضوع یکی از اشتباهاتی است که منجر به این شده تا آمار گمرک با اعداد اعلامی توسط مراجع ذیربط اختلاف داشته باشد.

آمارهای هشت ماهه نخست امسال نشان دهنده این است که بازار تلفن همراه با افت قابل توجه واردات روبه روست و به اعتقاد کارشناسان بازار همین موضوع یکی از دلایل رشد قیمت موبایل است.

از سوی دیگر سیاست دولت در زمینه برخی برندهای خاص هم به رشد قیمتهای بازار دامن زده است. به رغم گذشت چندین ماه از ورود آیفون‌های ۱۴ به بازار ایران هنوز مسیر رجیستری این گوشی مشخص نشده است. سخنگوی وزارت صمت چند روز قبل اعلام کرد که نحوه رجیستری آیفون‌های ۱۴ به زودی اعلام می‌شود.

تازه ترین ها
سرقت
1405/07/16 - 18:11- جرم سایبری

سرقت اطلاعات ۱.۳ میلیون نفر در حمله سایبری به دادگاه‌های آریزونا

مقام‌های قضایی ایالت آریزونا اعلام کردند در پی یک حمله سایبری، هکرها به اطلاعات حساس بیش از ۱.۳ میلیون نفر دسترسی پیدا کرده و بخشی از فایل‌های پشتیبان سامانه دادگاه‌های این ایالت را کپی کرده‌اند.

هزینه
1405/07/16 - 18:04- جنگ سایبری

هزینه ۳.۳ میلیارد دلاری حملات سایبری روسیه برای انگلیس

گزارش یک نماینده پارلمان انگلیس هشدار می‌دهد دولت این کشور تاکنون نتوانسته هزینه اقتصادی حملات سایبری، خرابکاری‌ها و تهدیدهای روسیه علیه زیرساخت‌های حیاتی را به‌طور دقیق محاسبه کند.

تصویب
1405/07/16 - 17:58- آمریکا

تصویب طرح امنیت سایبری نظام سلامت آمریکا

سنای آمریکا لایحه‌ای برای تقویت امنیت سایبری بخش سلامت را به تصویب رساند؛ طرحی که پس از حمله باج‌افزاری به شرکت چنج هلث‌کر (Change Healthcare) مطرح شد.