اسرائیل، بزرگترین صادرکننده جرایم سایبری در جهان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی بزرگترین صادر کننده جرایم سایبری در جهان است؛ وبگاه تخصصی « Middle East Monitor» در این خصوص مقالهای نوشته که به شرح زیر است :
«وقتی به بیماری کووید-19 مبتلا میشوید، از طریق تلفن از پزشکان سرویس بهداشت ملی (NHS) پشتیبانی دریافت خواهید کرد. با ثبت تست مثبت کرونای خود در NHS سامانه وزارت بهداشت، از شما خواسته میشود که نتیجه آزمایش را در برنامه مربوطه ثبت کنید. برخی این برنامه را روی گوشی خود نصب میکنند.
این برنامه قادر است حرکات فرد را با استفاده از موقعیت مکانی تلفن او ردیابی کند. با ثبت آزمایش مثبت، از فرد اجازه میگیرد تا جزئیات حرکات چند روز قبل او را، زمانی که در معرض ویروس بوده، به اشتراک بگذارد.
این امر به عنوان ردیابی تماس دیجیتال شناخته میشود. برنامه مذکور به طور ناشناس این جزئیات را با سازمان بهداشت ملی به اشتراک خواهد گذاشت. سایر افرادی که برنامه سازمان را نصب کنند و در همان زمان در همان مکان باشند، از این واقعیت مطلع میشوند که شاید در معرض ویروس کرونا قرار گرفته باشند، درنتیجه باید آزمایش شوند تا عفونتها کاهش یابد. آنها معتقدند که اشتراکگذاری دادههای برنامه برای اهداف سلامت عمومی است. این در حالی است که برخی دیگر این مسئله را تجاوز به حریم خصوصی میدانند؛
در هر صورت گوشیهای هوشمند دستگاههای جاسوسی هستند که بهوسیله امتیازهای انحصاری دره سیلیکون تحمیل شدهاند. جمعآوری و فروش دادهها بهوسیله شرکتهایی مانند فیسبوک بسیار نگران کنندهتر است.
دادههای ناشناس در مورد حرکات فرد بهطور ناشناس با سازمان بهداشت ملی به اشتراک گذاشته میشود تا از شیوع یک بیماری همهگیر مرگبار جلوگیری شود.
یکی از نگرانیهای بزرگتر، سلاحهای سایبری تهاجمی مانند سلاحهایی هستند که بهوسیله شرکتهای مزدور سایبری اسرائیل، مانند «NSO Group»، مورد استفاده قرار میگیرند.
NSO، یکی از صادرکنندگان اصلی تسلیحات سایبری اسرائیل، اکنون در لیست سیاه وزارت بازرگانی ایالات متحده قرار گرفته، به این معنی که دیگر مجاز به خرید قطعات از شرکتهای آمریکایی، حداقل بدون مجوز خاص، نیست. این امر به دلیل فروش پگاسوس (Pegasus)، جاسوسافزار NSO، و هدف قرار دادن سیاستمداران، روزنامهنگاران و کارکنان حقوق بشر است. پگاسوس میتواند به طور مؤثر تلفن هدف، رمز عبور، عکس، فیلم، پیامهای متنی را به سرقت ببرد و حتی دوربین و میکروفون آنها را در صورت لزوم روشن کند.
به عبارت دیگر، گوشیهای هوشمند را میتوان به سلاحی علیه کاربران خود تبدیل کرد.
این نمونه دیگری از تعیین الگوی جهانی برای نظارت کامل از سوی اسرائیل است. افشاگری اخیر مثال نگرانکنندهتری از این موضوع را ارائه میدهد : سیستمهای گله گرگ (Wolf Pack) و گرگ آبی (Blue Wolf). یکی از افشاگران، یک سرباز سابق اسرائیلی، آنها را نقض کامل حریم خصوصی کل مردم میداند.
Wolf Pack یک پایگاه داده وسیع شامل پروفایلهای تقریباً هر فلسطینی در کرانه باختری، از جمله عکسهای افراد، تاریخچه خانوادگی، تحصیلات و رتبهبندی امنیتی برای هر فرد، است.
Blue Wolf یک فناوری تلفن هوشمند و سیستم تشخیص چهره گستردهتر است که چهره هر فلسطینی در تماس را اسکن میکند.
در شهر فلسطینی الخلیل (Hebron)، شبکهای از دوربینهای مداربسته با نام «شهر هوشمند الخلیل»، نظارت بر زمان واقعی جمعیت شهر را فراهم میکند و به گفته یکی از سربازان سابق، گاهی اوقات میتواند خانههای شخصی را ببیند.
جوایزی به سربازان اسرائیلی اهدا شد که توانستند بیشترین عکس را از چهره فلسطینیها از جمله چهره کودکان بگیرند.
این سرآغاز یک سیستم ظالمانه برای نظارت کامل بر تمام فلسطینیان است.
همانطور که NSO به اسرائیل اجازه داد تا نرمافزارهای جاسوسی پگاسوس خود را به دولتهای دیگری مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی صادر کند، میتوان مطمئن بود که برنامههایی برای صادرات سیستمهایی مانند گله گرگ و گرگ آبی به خارج از اراضی اشغالی وجود دارد.
اسرائیل برای دیگر ستمگران تنها یک مزیت محسوب میشود.»