استفاده از پوست قارچ به عنوان زیرلایه برای تراشه های کامپیوتری
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، بیشتر تراشه های مورد استفاده برای ساخت دستگاههای الکترونیکی بر پایه پلاستیک ساخته میشوند و متاسفانه نوع پلاستیک مورد استفاده اصلاً قابل بازیافت نمیباشد.تحقیقات نشان داده است که این امر منجر به اضافه شدن سالانه ۵۰ میلیون تن زباله الکترونیکی به محلهای دفن زباله میشود.
زیرلایه یک تراشه، سوبستریت (substrate) نامیده میشود و این بخشی است که تیم اتریشی تلاشهای تحقیقاتی خود را برای ساخت آن انجام داده است. محققان پس از جستجوی یک جایگزین مناسب، به قارچ گانودرما لوسیدوم برخوردند، نوعی قارچ که بر روی درختان مرده چوب سخت رشد میکند.
محققان پس از نمونه برداری از قارچ دریافتند که پوست آن انعطاف پذیر است، عایق بندی خوبی دارد و قادر به مقاومت در برابر دمای بالای 250 درجه سانتیگراد میباشد. همچنین اگر پوست از نور و رطوبت دور بماند، مدت زمان زیادی دوام خواهد آورد. این ویژگیها باعث شد تا محققان برای ساخت زیرلایه تراشه از این قارچ استفاده نمایند.
این قارچ با توجه به خاصیت انعطاف پذیری خود دارای ضخامت مناسبی است و میتواند تا ۲۰۰۰ بار خم شود. بنابراین میتواند در ساخت قطعات الکترونیکی و همچنین ساخت اجزای باتری مورد استفاده قرار بگیرد.