استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی حیواناتی که میتوانند میزبان کرونای جدید باشند
به گزارش کارگروه فناوری سایبربان؛ یک مطالعهی جدید در حوزهی هوش مصنوعی علاوه بر حیواناتی که تاکنون شناختهشدهاند، حیوانات بیشتری را که بهصورت بالقوه میتوانند میزبانی برای ویروس کرونا باشند، شناسایی کرده است.
دانشمندانی از دانشگاه لیورپول از یادگیری ماشینی استفاده کردند تا بتوانند تشخیص دهند که کدام پستانداران میتوانند منبع جدید این ویروس باشند. آنها تعدادی از گونههای درگیر در شیوع قبلی ازجمله خفاشهای نعل اسبی و پانگولین ها را شناسایی کردند؛ همچنین یک سری از موارد جدید نیز شناسایی شدند.
این مطالعه همچنین پیشبینی کرد که جوجهتیغیها، خرگوشها و گربههای خانگی میتوانند میزبان سارس-کووید 2 و همچنین دیگر ویروسها باشند. نتایج این تحقیق نشان میدهد که ویروس کرونا حیوانات اهلی و وحشی را میزبان خوبی برای خود میداند.
یافتن منابع
محققان از یادگیری ماشینی برای تشخیص ارتباط بین 411 نوع از ویروس کرونا و 876 گونه پستاندار بهعنوان میزبان بالقوه استفاده کردند. این موضوع به آنها کمک کرد تا حیواناتی که بهاحتمالزیاد با انواع مختلف ویروس آلودهشدهاند را شناسایی کنند؛ هریک از این حیوانات میتوانند باعث ظهور نوع جدیدی از این ویروس شوند.
محققان حداقل 11 برابر آنچه قبلاً در مورد ارتباط بین گونههای پستانداران و گونههای ویروس کرونا شناختهشده بود را یافتند. آنها همچنین تخمین میزنند که 40 برابر گونههایی که تاکنون شناختهشدهاند، میتوانند به 4 نوع ویروس کرونا یا حتی انواع بیشتری آلوده شوند.
دکتر مارکوس بلاگرو (Dr. Marcus Blagrove) سرپرست این مطالعه گفت؛ با توجه به اینکه گونههای مختلف ویروس کرونا معمولاً هنگامیکه میزبان را آلوده میکنند دچار نوترکیبی میشوند و اینکه سارس-کووید 2 خاصیت واگیر شدیدی را در انسان ایجاد میکند، فوریترین تهدید برای سلامت عمومی، ترکیب مجدد دیگر ویروسهای کرونا با نوع سارس-کووید 2 است.
این تحقیق نشان میدهد که میتواند 30 برابر بیشتر از گونههایی که در حال حاضر شناختهشدهاند، گونههای میزبان برای ترکیب مجدد سارس-کووید 2 وجود داشته باشد. این موارد شامل شتر جماز (dromedary)، میمون سبز آفریقایی و خفاش زرد آسیایی هستند.
محققان خاطرنشان کردند که نتایج آنها به اطلاعات محدودی منتهی میشود و برای گونههای خاص سوگیریهای مطالعاتی وجود دارد. بااینحال این یافتهها میتوانند به کاهش خطر انتشار دیگر ویروسهای کرونا به انسان کمک کند.
دکتر مارکوس بلاگروو (Marcus Blagrove) یکی از مسئولین این مطالعه گفت:
با در اختیار داشتن این دانش ممکن است بتوانیم از طریق نظارت دقیق و جداسازی اجباری میزبانهای شناساییشده در بازار حیوانات زنده، مزارع و سایر محیطهای مرتبط، فرصت ظهور ویروس را در جمعیتهای انسانی کاهش دهیم.