about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

استفاده از بلاک‌چین در فناوری‌های نظامی

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان‌های دارپا (DARPA) و ناتو (NATO) به طور مشترک، درخواست تولید برنامه‌ای نظامی با استفاده از فناوری بلاک‌چین (BlockChain) را ارائه داده‌اند.
دارپا می‌خواهد برای ایجاد یک سامانه‌ی پیام‌رسان امن از قدرت فناوری بلاک‌چین استفاده کند. طرح اولیه‌ی این پیام‌رسان «بستر پیام‌رسان امن» (Secure Messaging Platform) نام گرفته و بخشی از برنامه‌ی «تحقیقات نوآوری کسب‌وکار کوچک1» (SBIR) به حساب می‌آید. هدف این پروژه ایجاد پیام‌رسانی برای انتقال پیام از طریق یک پروتکل امن غیرمتمرکز، در سراسر کانال‌های امن چندگانه است. این پیام‌رسان شامل پروتکل حمل‌ونقل، رمزگذاری پیام از طریق روش‌های مختلف و اجرای نسخه‌ی سفارشی‌سازی شده از بلاک‌چین است و از آن برای شکستن پیام و بازسازی آن استفاده می‌کند.
دارپا توضیح می‌دهد که طرح بستر پیام‌رسان امن، اجازه‌ی آزمایش روی اکوسیستم شبکه‌ی وزارت دفاع را به دست آورده است.
در بخشی از متن طرح مذکور آمده است: «با انجام این کار، بخش‌های مهمی از زیرساخت دفاتر وزارت دفاع می‌توانند اسناد را در یک شبکه‌ی غیر متمرکز بدون آن‌که شناسایی شده و مورد هجوم هکرها قرار گیرند، ارسال و دریافت کنند. این موضوع خطر حمله را نسبت به روش مکاتبه‌ی پیامکی سنتی رایج کاهش داده و تأخیرهای به وجود آمده را از بین خواهد برد.»
وزارت دفاع قصد دارند در یک فرآیند سه مرحله‌ای به هدف ذکر شده دست پیدا کند. این موضوع شامل یک سامانه‌ی پیام‌رسان امن با معماری غیرمتمرکز و بلاک‌چین می‌شود. این پیام‌رسان می‌تواند پیغام‌ها را به‌صورت زنده مدیریت کرده به جلو و عقب هدایت کند یا در صورت لزوم وجود آن‌ها را انکار کرده و از بین ببرد. زیرساخت‌های غیرمتمرکز در برابر حملات سایبری انعطاف‌پذیر هستند. همچنین افراد به‌راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند.
مرحله‌ی اول: هدف این مرحله، ایجاد یک پیام‌رسان غیرمتمرکز ویژه با استفاده از چارچوب‌های به‌ کار رفته در بلاک‌چین است.
مرحله‌ی دوم: در این مرحله ویژگی‌های یک نمونه‌ی اولیه مانند، توسعه، ارزیابی و آزمایش می‌شوند.
مرحله‌ی سوم: در این مرحله تمرکز روی پیاده‌سازی یک نسخه‌ی کامل و بستری برای صنایع و تجارت گذاشته خواهد شد.
با توجه به توضیحات مرحله‌ی اول و پیاده‌سازی با استفاده از بلاک‌چین، می‌توان به پروژه‌ی هایپرلجر (Hyperledger Project) بنیاد لینوکس (Linux Foundation) اشاره کرد. این پروژه در ماه دسامبر سال گذشته شروع شد تا یک‌ پلتفرم توزیع شده با استانداردهای منبع باز بر پایه‌ی بلاک‌چین، برای استفاده در صنایع مختلف ایجاد شود. پروژه‌ی هایپرلجر توسط شرکت‌هایی مانند آی. بی. ام، اینتل و اکسنچر آمریکا (Accenture) و چندین بانک و موسسه‌ی دیگر حمایت می‌شود.
در حالی که دارپا ادعا می‌کند از پروژه‌ی هایپرلجر استفاده نمی‌کند؛ اما بخشی از متن طرح اولیه این پیام‌رسان، نشان می‌دهد که دارپا به‌شدت به استفاده از این طرح تشویق شده است.
کوین شهبازی (Kevin Shahbazi)، مدیرعامل شرکت امنیتی بر پایه خدمات ابری لاگ‌می‌وانس (LogMeOnce)، گفت: «این یک حرکت عالی است و جاده را برای بسیاری از کارآفرین‌ها هموار می‌کند تا آستین بالا زده و شروع به همکاری بکنند.»
شهبازی افزود: «فناوری بلاک‌چین قابلیت اعتماد بالاتری نسبت به سامانه‌های قدیمی دارد؛ زیرا می‌تواند به‌جای نگهداری معاملات و پیام‌ها در یک محیط مرکزی آن را به‌صورت توزیع شده در خود نگهدارد. این عمل کار هکرها را سخت‌تر و شناسایی آن‌ها را ساده‌تر می‌کند.»
اِمین گان سیرر (Emin Gun Sirer)، استاد علوم رایانه دانشگاه کرنل آمریکا (Cornell University)، گفت: «پروتکل بلاک‌چین، کلاس جدیدی از پروتکل‌ها است که به علت توزیع شده بودن، در برابر حملات انعطاف بالایی از خود نشان می‌دهد. بسیار جالب است که دولتمردان به تمام مباحث زمینه‌ی سامانه‌های رایانه‌ای علاقه‌مند شده و توجه نشان می‌دهند.»
از طرفی سازمان ارتباطات و اطلاعات ناتو در حال ارزیابی پیشنهادی ارائه شده در چالش نوآوری 2016 (2016 Innovation Challenge) است. این کار با هدف افزایش سرعت تحول و یافتن راه‌هایی برای حمایت از «2NATO C4ISR» و توانایی‌های نیازهای سایبری صورت می‌گیرد. در خواست ناتو شامل بخشی با عنوان «کاربردهای نظامی بلاک‌چین است که شامل به‌کارگیری این فناوری در تدارکات نظامی، امور مالی و دیگر بخش‌هایی که آن کاربرد دارد، می‌شود.»
یکی دیگر از این درخواست‌ها به استفاده‌ی بلاک‌چین در فناوری اینترنت اشیا مربوط می‌شود.

__________________________

1- Small Business Innovation Research

2- عبارت «NATO C4ISR» اشاره به مفهوم فرماندهی، کنترل، ارتباطات، رایانه، هوش، نظارت و شناسایی دارد.

 

تازه ترین ها
پیش‌بینی
1404/02/15 - 18:50- جنگ سایبری

پیش‌بینی تازه اف بی آی درباره فعالیت‌های گروه‌های طوفان چین

با گذشت نزدیک به دو سال از افشای عمومی حمله گروه هکری تحت حمایت دولت چین به زیرساخت‌های حیاتی آمریکا، تهدید ناشی از آن همچنان ادامه دارد.

بی‌خبری
1404/02/15 - 18:40- جرم سایبری

بی‌خبری بیماران، ماه‌ها پس از افشای داده‌های آزمایشگاهی

بیش از ۱۱ ماه پس از آن‌که یک گروه باج‌افزاری داده‌های شرکت خدمات پاتولوژی بریتانیایی سینوویس را منتشر کرد، هنوز به بیماران آسیب‌دیده اطلاع داده نشده که چه اطلاعاتی از آن‌ها فاش شده است.

مقام
1404/02/15 - 18:29- آمریکا

مقام شورای امنیت ملی: دولت ترامپ سناریو را تغییر خواهد داد

یک مقام ارشد کاخ سفید روز پنج‌شنبه اعلام کرد که دولت ترامپ قصد دارد استفاده از اقدامات تهاجمی سایبری را به عنوان ابزاری برای قدرت ملی عادی‌سازی کند.