استخدام رئیس جمهور سابق برزیل در هوآوی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ هوآوی، رئیس جمهور سابق برزیل را برای مشاور و اطمینان از دوام خود در بازار محلی با نزدیک شدن به حراج نسل بعدی شبکههای بیسیم 5G استخدام کرده است.
حراج 5G این کشور در ابتدا قرار بود در ماه مارس سال گذشته برگزار شود، اما به دلیل همهگیری ویروس کرونا به تأخیر افتاد و باید اوایل سال 2021 برگزار شود. طی چند سال گذشته، شرکت چینی با اتهام تهدید از تأمین تجهیزات برای اپراتورها ممنوع شده است.
انتصاب میشل تمر (Michel Temer )، استاد قانون اساسی و وکیل دادگستری، در بیانیهای کوتاه از سوی شرکت چینی تأیید شد و در آن اظهار داشت که هوآوی متعهد به شفافسازی با همه ذینفعان است.
تمر معاون دیلما روسف (Dilma Rousseff ) بود و پس از استیضاح روسف در سال 2016 رئیس دولت شد و تا سال 2018 در این سمت باقی ماند. تِمر به اتهام فعالیت غیرقانونی در چندین مورد از جمله رشوهخواری و پولشویی، در سال 2019 به عنوان بخشی از «Car Wash»، عملیات کارگروه مبارزه با فساد دستگیر شد.
در حالیکه تعامل تِمر در هوآوی شاهد ارائه مشاوره حقوقی رئیس جمهور سابق در مورد اجرای 5G در برزیل خواهد بود، نزدیکی وی با جیر بولسونارو (Jair Bolsonaro)، رئیس جمهور فعلی برزیل برای شرکت چینی بسیار ارزشمند است.
علاوه بر این، تِمر دارای شبکهای از متحدان کنگره است و مسئول انتصاب لئوناردو ایلر دمورایس (Leonardo Euler de Morais )، رئیس فعلی هیئت مدیره آناتل (Anatel)، که تا نوامبر 2021 در این سمت باقی میماند، بود.
بولسونارو از زمان روی کار آمدن، تمایل خود را برای ممانعت هوآوی از توسعه شبکههای تلفن همراه جدید در برزیل اعلام کرد که در موارد مختلف شناخته شده است. این کار به دلیل درخواستهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا بود، چیزی که بعداً بهوسیله همیلتون مورو (Hamilton Mourão)، معاون رئیس جمهور این کشور تأیید شد.
سال گذشته، مورائو گفت که برزیل نمیتواند فرصت 5G را با عدم همراهی با سایر کشورهای سرمایهگذار در این فناوری سرمایه گذاری از دست بدهد و هشدار داد که هزینه ممنوعیت این فناوری بسیار بیشتر خواهد بود. همچنین در سال 2020، سان بائوچِنگ (Sun Baocheng)، رئیس هوآوی در برزیل نیز اظهار داشت که جلوگیری از فعالیت شرکت چینی پیامدهای گستردهای برای عرضه 5G در کشور آمریکای لاتین خواهد داشت.
فراتر از حوزههای نوآوری دیجیتال، کارشناسان همچنین هشدار دادهاند که ممنوعیت میتواند در حوزههای دیگر مانند تجارت دوجانبه بین چین و برزیل در سالهای آینده و همچنین روابط با ایالات متحده تأثیرگذار کند.
علاوه بر این، آخرین اقدام هوآوی برای تأثیرگذاری بر دولت برزیل در میان افزایش تنش بین کشورها ظاهر میشود، زیرا ظاهراً حملات قبلی بولسونارو به چین باعث جلوگیری از روابط با پکن شده و صادرات مواد اصلی برای تولید محلی واکنس کرونای «Sinovac Biotech» را به تأخیر انداخته و باعث ایجاد نگرانی در مورد کمبود واکسن بیماری کووید-19 شده است.