اذعان ضمنی ترامپ به جاسوسی سایبری از کره شمالی
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ جمعه گذشته دوباره یکی از موشکهای کره شمالی چند دقیقه بعد از شلیک، در هوا و بر فراز زمین منفجر شد. اگرچه کره شمالی میتواند درسهای زیادی از شکست تستهای موشکی خود بگیرد و آنها را برای پیشبرد برنامه خود به کار گیرد، هنوز در اثبات کردن توانایی خود در ساخت موشکهایی که امریکا در دهه 1970 در ساخت آنها به کمال رسید، ناموفق بوده است- و شاید علت را باید در جاسوسی سایبری جستجو کرد.
جان دیکرسن (John Dickerson) مجری شبکه سیبیاس، از دونالد ترامپ درباره تست موشکی ناموفق کره شمالی سوال کرد. ترامپ از پرداختن به این که آیا امریکا دخالتی در شکست تست موشکی کشور سرکش کره شمالی داشته یا خیر خودداری کرد و گفت: «ترجیح میدهم در این باره بحث نکنم. شاید موشکهایشان خراب بوده است.» اما در ادامه و با پافشاری دیکرسن برای دانستن نظر ترامپ درباره امکان جاسوسی امریکا از موشکهای کره شمالی، ترامپ این احتمال را رد نکرد و صرفا گفت: «نمیخواهم درباره این موضوع صحبت کنم.»
در گذشته، رهبران امریکا قویا حملات سایبری به سایر کشورها را رد کردهاند اما ترامپ مجددا تاکید کرد که تمایلی ندارد اهداف یا برنامههای نظامی کشور را لو دهد. کره شمالی فاقد زیرساختهای تولید موشک در سطح ابرقدرتی مانند روسیه یا امریکاست، اما اخیرا نیویورک تایمز در یکی از گزارشهای خود، از یک عملیات محرمانه برای خارج کردن برنامه موشکهای اتمی کره شمالی از چرخه فعالیت پرده برداشته است.
گزارش مذکور، علت اصلی نرخ بالای شکست در شلیک موشکهای کره شمالی که ساخت روسیه هستند را دخالت امریکا در نرمافزار و شبکههای کره شمالی معرفی میکند. اما در نظر مطلعین، راه افتادن کارزار علیه کره شمالی تعجببرانگیز نبود. به عقیده دکتر کن گیرز (Ken Geers)، کارشناس امنیت سایبری شرکت کومودو که تجربه کار با سازمان امنیت ملی امریکا را دارد، عملیات سایبری نظیر آنچه علیه کره شمالی میبینیم، در واقع یک هنجار محسوب میشود.
اگرچه این واقعیت که امریکا برنامه موشکی کشور دیگری را هک کرده است، ممکن است برای برخی عجیب باشد، اما به قول گیرز «در محیطهای اطلاعاتی و نظامی، کار رایجی به شمار میرود.» گیرز اضافه میکند: «اگر به این نتیجه برسید که جنگ با کشور خاصی امکانپذیر است، شرایط را برای درگیری فراهم میسازید. در عصر اینترنت، نام این کار هک کردن است.»
البته شبکههای داخلی کره شمالی به شدت ایزوله بوده و به اینترنت همگانی متصل نیستند که خود چالشی برای هکرهای امریکایی محسوب میشود اما گیرز میگوید که هک شدن رایانهها ابدا ربطی به متصل بودن یا نبودن آنها به اینترنت ندارد. به علاوه، گیرز اضافه کرده است که به دلیل تعداد محدود سرورها و نقاط دسترسی به اینترنت به شدت بسته کره شمالی، «چنانچه بین امریکا و کره شمالی جنگ سایبری در بگیرد، پیروزی در چنین جنگی برای امریکا بسیار دشوار خواهد بود.» وی افزود: «کره شمالی میتواند به شرکت سونی یا کاخ سفید حمله کند و این اقتضای ماهیت فضای سایبری است. اما اگر جنگی رخ دهد، خواهید دید که سایبرکام اکثر کشورهای دیگر را خیلی سریع محو میکند.»