ادعای کسپرسکی؛ آسیب پذیری های ویندوز، ابزار پراستفاده هکرهای چینی
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ یک گروه هکری چینی زبان توانسته است با بهره برداری از آسیب پذیری روز صفر درایور کرنل Win32k ویندوز، تروجانی به نام MysterySnail ( میستری اسنِیل ) را مورد استفاده قرار دهد. گفتنی است تروجان نام برده پیش از این ناشناخته بود.
محققین امنیتی کسپرسکی این بدافزار را بین اواخر آگوست و اوایل سپتامبر 2021 بر روی چندین سرور مایکروسافت شناسایی کردند.
کسپرسکی گفت:
ما به غیر از یافتن آسیب پذیری روز صفر در حملات مهاجمین، پی لود تروجان میستری اسنیل و کدهای مخرب آسیب پذیری نام برده را نیز مورد بررسی قرار دادیم و متوجه شدیم که گونه های مختلف این بدافزار در کمپین های جاسوسی گسترده ای علیه شرکت های IT، دفاعی و نظامی و همچنین نهادهای دیپلماتیک مورد استفاده قرار داشته است.
ما بر اساس شباهت های موجود در کد و استفاده دوباره از زیرساخت کنترل و فرمان به این نتیجه رسیدیم که این حملات به گروه هکری چینی زبانی به نام IronHusky ( آیرون هاسکی ) ارتباط دارد.
این گروه اولین بار در سال 2017 توسط کسپرسکی شناسایی شد. آن ها در حین بررسی کمپین سایبری علیه نهادهای دولتی روسیه و مغولستان، شرکت های هوانوردی و موسسات تحقیقاتی این گروه را شناسایی کردند. ( ظاهرا هدف این کمپین جمع آوری اطلاعات در مورد مذاکرات نظامی روسیه و مغلولستان بوده است)
کدهای مخربی که برای استفاده از تروجان میستری اسنیل در این حملات مورد استفاده قرار می گرفت، نسخه های سرور و کلاینت ویندوز را هدف قرار می دهد.
تروجان میستری اسنیل با هدف جمع آوری و انتقال غیر مجاز اطلاعات سیستم هدف پیش از دسترسی به سرور کنترل و فرمان، طراحی شده است.
میستری اسنیل قابلیت اجرای کارهای مختلفی را بر روی دستگاه های آلوده دارد. از آغاز فرآیندهای جدید گرفته تا از بین بردن موارد در حال اجرا.
چیزی که این بدافزار را از اکثر موارد دیگر مجزا می کند، تعداد زیاد فرمان های دستکاری شده و قابلیت هایی مانند نظارت بر درایوهای دیسک و فعالیت به عنوان پراکسی است.