اخبار جعلی، عامل وقوع جنگ سایبری
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ به اعتقاد کارشناسان فضای مجازی، با حرکت نسل جدید بهسوی رسانههای اجتماعی و آنلاین بهعنوان منبع خبری و میزان قابلتوجه اخبار جعلی در رسانههای اجتماعی، شناسایی غلط یا صحیح بودن اطلاعات به خود خواننده بستگی دارد. جو کارسون (Joe Carson)، کارشناسان باسابقه امنیت سایبری و رئیس هیئت امنیتی Thycotic، مقالهای در این رابطه نوشته است که به شرح زیر میباشد:
«وقتی مردم هر چیزی میخوانند را باور کنند، جهان به مکانی غیرقابلپیشبینی تبدیل خواهد شد. بسیاری کشورها ازجمله کشورهای دموکرات، بدون هیچ اطلاعی از منبع و صحت اخبار در رسانههای اجتماعی ازنظر سیاسی به بیثباتی میرسند. تنها یک خبر جعلی از منبعی قابلاعتماد باعث کاهش بازخورد تمامی اخبار شده و پرسشهایی در مورد حقیقت واقعی در ذهن خواننده به وجود میآورد. بهطور خلاصه، اخبار جعلی نوعی حمله سایبری است و از سال 2018 به بعد رشد چشمگیری خواهد داشت.
مسیر اخبار جعلی بهسوی جنگ سایبری
جنگهای سایبری اطلاعاتی با ایجاد اختلالی بزرگ در زندگی انسانها و واردکردن اطلاعات نادرست به اخبار روزانه، باعث ایجاد تأثیراتی روی عملکرد و تغییر تصمیمات حیاتی و مهم زندگی شدهاند. بسیاری دولتها بهجای تمرکز بر نیازهای مهم شهروندان مانند مالیات، مراقبتهای بهداشتی و آموزشی، به چالشهای مربوط به اعتماد و شفافیت اخبار ناشی از اختلال مداوم حملات سایبری ورود پیدا کردهاند.
در بسیاری حوادث اخیر سایبری، حجم عظیمی از اطلاعات شخصی و حساس دزدیدهشده و برای پیگیری و تأثیرگذاری بر تصمیمات کشور مورداستفاده قرار گرفته است. با نفوذ و تأثیر حملات سایبری بر روی زندگی، جامعه و درنتیجه دموکراسی کشوری دیگر، احتمال وقوع جنگ عملی به وجود میآید.
کارخانههای بزرگ و شرکتهای بات نت از اطلاعات شخصی برای اطمینان از بازخورد اخبار جعلی و جذب افراد استفاده میکنند تا با ورود به محیط دوستان و خانواده افراد از شیوه پاسخگویی و واکنش آنها مطلع شوند. همه این مراحل از یک بات کنترلشده توسط ماشین شروع میشود و از شما نمیخواهد که روی لینک کلیک کرده یا بدافزار مخربی نصب کنید، بلکه میخواهد با اشتراک اطلاعات نادرست، روی تصمیمات افراد تأثیر بگذارد، دولت را بیاعتماد کند و باعث ازهمگسیختگی شود.
مالکیت کشورها در مورد فقدان حملات سایبری
واضح است که حملات سایبری فراتر از مرزهاست و باعث اختلال در زندگی مردم میشود. بسیاری مجرمان سایبری در سالهای اخیر در حوادث سایبری بزرگ دخیل بوده و موجب نفوذ انبوه دادهها و مورد هدف قرار گرفتن اطلاعات طبقهبندیشده توسط سازمانهای دولتی شدهاند. بسیاری دولتها و شرکتها به این گروهها متصل بودند و سپس بدون هیچ شواهدی دخالت در این حوادث را انکار کردند. درنتیجه وقوع جنگ سایبری برای تلافی کردن این موارد محتمل میشود.
پذیرش جرائم سایبری توسط کشورها
برای جلوگیری از وقوع چنین فجایع بزرگی، دولتها باید با همکاری یکدیگر از قبول مسئولیت عملکرد سازمانهای عامل حملات سایبری در داخل کشور خود اطمینان حاصل کنند. عدمحمایت دولتها از مجرمان سایبری اهمیت زیادی دارد، مخصوصاً زمانی که آنها برای دستاوردهای مالی، سیاسی و خشونت افراطی حملاتی را ترتیب میدهند.
اعتماد مقولهای مهم در فضای سایبری و جنگهای اطلاعاتی محسوب میشود و با مفهوم روشن اختلال سیاسی و اجتماعی در ارتباط است. اکنون زمان اقدام دولتها برای حمایت از مردم و دموکراسی است.»