اتهام پراکنی آمریکا در رابطه با افزایش حملات سایبری (بخش اول)
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان، به نقل از «نیویورک تایمز»؛ مقامات آمریکا از ماهها قبل به دفعات ادعا کردهاند که هکرهای چینی و ایرانی به سازمانهای دولتی و تجاری این کشور حملهی سایبری کردهاند. کارشناسان امنیتی نیز شرح دادند این اقدامات پس از خروج ترامپ از برجام و آغاز جنگ تجاری با چین و با اهداف تلافیجویانه شدت گرفتهاند.
بر اساس ادعای 7 فرد که نام آنها فاش نشده است، شدت حملات ایران به بانکها، کسبوکارها و سازمانهای دولتی آمریکا، نسبت به گزارشهای قبلی به شدت افزایش پیدا کرده است. بر همین اساس دهها شرکت و چندین سازمان آمریکا مورد نفوذ واقع شدهاند.
با توجه به تحلیلهای صورت گرفته توسط آژانس امنیت ملی (NSA) و شرکت فایرآی روی حملات منتسب به ایران، وزارت امنیت داخلی در زمان تعطیلی دولت آمریکا یک دستورالعمل اضطراری را صادر کرد.
همچنین با توجه به گزارش 9 مقام اطلاعاتی، محققان امنیتی بخش خصوصی و حقوقدانهایی که با اینگونه حملات آشنا هستند، همزمان با آغاز موج جدید تهاجمهای سایبری چین به منظور سرقت اسرار تجاری و نظامی، از پیمانکاران ارتشی و شرکتهای فناوری آمریکا، حملات ایران نیز شروع شد.
بر اساس خلاصهی گزارشی که نیویورکتایمز موفق شد آن را به دست آورد، نام شرکتهای بوئینگ، تی موبایل (T-mobile) و جنرال الکتریک (General Electric Aviation) در میان اهداف جاسوسی صنعتی چین قرار دارند. با وجود این هیچ یک از شرکتهای موجود در فهرست آن را تائید نکرده، نمیتوان نسبت به موفقیتآمیز بودن آنها اظهار نظر کرد.
اقدامات جاسوسی سایبری چین، 4 سال قبل، پس از دیدار باراک اوباما و شی جین پینگ، رئیسجمهور چین، به منظور متوقف سازی هک کردن اسرار تجاری تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کرد؛ اما با توجه به گزارش مقامات یاد شده در سال 2015، به نظر میرسد با در نظر گرفتن تنشهای ایجاد شده بین چین و آمریکا، تفاهمنامه مذکور به صورت غیر رسمی لغو شده و شدت حملات به حالت سابق بازگشته است. با این تفاوت که در این نوبت به شکل پیچیدهتری صورت میگیرند.
جوئل برنر (Joel Brenner)، رهبر سابق بخش ضد جاسوسی آمریکا زیر نظر بخش اطلاعات ملی گفت:
سایبر یکی از راههایی است که دشمنان میتوانند به شکلی مؤثر و انتقامجویانهای به ما حمله کنند. این اقدامات بسیار پایینتر از آستانهی حملات مسلحانه یا قوانین جنگی قرار دارند.