اتهام جاسوسی سایبری چین از کاربران آمریکایی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ چین متهم شده در بخشی از فعالیت جاسوسی خود که ازنظر کارشناسان امنیت سایبری تهاجمی و پیچیده توصیفشده، از شبکههای تلفن همراه برای نظارت بر اطلاعات دهها هزار نفر از شهروندان کشورهای دیگر استفاده کرده است.
طبق گزارشی جدید، یک متخصص امنیت شبکه تلفن همراه که دادههای سیگنالهای حساس را تجزیهوتحلیل کرده، مدعی است یافتههای وی جزئیاتی را به تصویر میکشد که تصویری هشداردهنده ارائه میدهد از اینکه چین چگونه از آسیبپذیریهایی با قدمت دهها سال در شبکه مخابرات جهانی استفاده میکند تا حملات نظارتی فعالی را از طریق اپراتورهای مخابراتی انجام دهد.
گری میلر (Gary Miller) مدیر سابق امنیتی ایالت واشنگتن در این پروژه تحقیقی و تحلیلی خود مدعی است، به نظر میرسد این حملات چین را قادر میسازد تا ارتباطات تلفنی مشترکین تلفن را هدف قرار داده، ردیابی و رهگیری کند.
هسته اصلی این ادعاها این است که چین با استفاده از یک اپراتور تلفن همراه تحت کنترل دولت خود، پیامهای سیگنالینگ را از مشترکان آمریکایی که در حال سفر به خارج از کشور هستند دریافت میکند.
پیامهای سیگنالینگ دستوراتی هستند که توسط اپراتورهای مخابراتی در سراسر شبکه جهانی و بدون اطلاع کاربر تلفن همراه ارسال میشوند. این پیامها به اپراتورها اجازه میدهند موقعیت تلفنهای همراه را پیدا کنند، کاربران تلفنهای همراه را به یکدیگر متصل کنند و هزینههای رومینگ را ارزیابی کنند؛ اما برخی از پیامهای سیگنالینگ میتوانند برای اهداف نامشروع مانند ردیابی، نظارت یا رهگیری ارتباطات استفاده شوند.
جیمز لوئیس (James Lewis) مدیر برنامههای فناوریِ مرکز مطالعات بینالمللی و راهبردی (CSIS) در مصاحبه خود با روزنامه گاردین مدعی شد:
این حمله نمونهای دیگر از یک کارزار کاملاً تهاجمی و بسیار پیچیده است که نشان میدهد مردم برخی کشورها در صورت اتصال به شبکه هدف حملات جاسوسی قرار میگیرند.
سخنگوی سفارت چین در واشنگتن نیز در پاسخ اعلام کرد:
موضع دولت چین در حوزه امنیت سایبری ثابت و روشن است. ما قاطعانه با هر نوع حمله سایبری مخالفت و مقابله میکنیم. چین مدافع سرسخت امنیت سایبری است.