about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

از
1405/06/18 - 20:26- ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ شکار زیردریایی پیشرفته آمریکا توسط ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ ایران با ارتقای یک تکنیک پیروز، زیردریایی پیشرفته آمریکا را شکار کرد.

انتشار شده در تاریخ

آینده چیپست های تلفن همراه

سال آینده چیپست های موبایل با فناوری ساخت 5 نانومتری TSMC تولید می‌شوند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ TSMC تولید آزمایشی تراشه با خطوط 5 نانومتری خود را آغاز کرده و انتظار می‌رود در نیمه اول سال 2020 به آمادگی لازم برای تولید انبوه تراشه‌های تجاری برسد. به ادعای TSMC این فناوری تولید تراشه جدید در مقایسه با فناوری ساخت 7 نانومتری با تا 45 درصد کاهش اندازه تراشه و تا 15 افزایش کارایی همراه است. البته آنچه اشاره شد بدون احتساب بهبودهای ناشی از خود ریز معماری است.

 TSMC برای چیپست های تازه‌ای که امسال عرضه می‌شوند، فناوری ساخت 7 نانومتری موسوم به + 7nm خود را آماده کرده که در اصل گونه بهبودیافته‌ای از فناوری ساخت 7 نانومتری این سازنده تایوانی است. به گفته خود TSMC، این فناوری ساخت جدید در مقایسه با فناوری ساخت 7 نانومتری فعلی این کمپانی با کاهش 6 تا 12 درصدی مصرف انرژی و افزایش 20 درصدی چگالی ترانزیستورها همراه است.

در حال حاضر شمار قابل توجه ای از طراحان تراشه برای استفاده از فناوری ساخت +7nm  این سازنده تایوانی صف کشیده است. TSMC تا 2020 تولید کننده منتخب اپل برای تولید چیپست های مورد استفاده در آیفون‌های جدید خواهد بود که همین امسال عرضه می‌شوند. احتمالاً کوالکام هم برای تولید چیپست پرچم‌دار آتی خود سراغ TSMC خواهد کرد. کوالکام تولید چیپست 7 نانومتری Snapdragon 855 را هم به TSMC واگذار کرده بود. در آن سو انتظار می‌رود هواوی برای گوشی‌های Mate 30 خود که همین امسال معرفی می‌شوند، یک چیپست Kirin  جدید معرفی کند. با این حال ممکن است هواوی از فناوری ساخت 7 نانومتری فعلی استفاده کند و سراغ +7nm  نرود.

فناوری ساخت تراشه بعدی این سازنده تایوانی +5nm نام گرفته و 5 نانومتری است. TSMC در فصل اول سال 2020 تولید تراشه‌های آزمایشی را آغاز می‌کند و برای تولید انبوه تراشه‌های تجاری در سال 2021 آماده خواهد بود. هرچند اطلاعات رسمی در دست نیست، اما انتظار می‌رود +5nm  با بهبود کارایی و راندمان همراه باشد.

تازه ترین ها
انتقادها
1405/06/30 - 21:09- اروپا

انتقادها از صدراعظم آلمان به دلیل اظهاراتش درباره آزادی بیان

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان اظهار داشت که کاربران اینترنت باید برای مقابله با اطلاعات نادرست در فضای آنلاین، از نام‌های واقعی خود استفاده کنند.

پیش
1405/06/30 - 20:30- سایرفناوری ها

پیش سفارش لپ‌تاپ‌های ۸۹۹ دلاری توسط گوگل

گوگل پیش سفارش لپ‌تاپ‌های ۸۹۹ دلاری خود را که مبتنی بر هوش مصنوعی جمینای هستند، آغاز کرد.

گزارش
1405/06/30 - 19:36- آسیا

گزارش مستقیم کودک‌آزاری به مقامات هند توسط گوگل

گوگل محتوای مربوط به کودک‌آزاری را مستقیماً به مقامات هند گزارش می‌دهد.