about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

به اعتقاد برخی کارشناسان، خوی استعمارگری ایالات متحده، در فضای سایبری هم قابل رویت است.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ سابقه بهره‌برداری از اطلاعات برای افزایش قدرت رزمی، تقریباً به آغاز تمدن بشری بازمی‌گردد؛ جایی که تبلیغات و جنگ‌های اطلاعاتی در نبردهای فیزیکی، دست در دست شمشیرها، سپرها و نیزه‌ها دادند.
تکرار همچنین موضوعی، سبب شکل‌گیری شبکه‌های اجتماعی و به دنبال آن، نبردهای سایبری شد، فضایی که در آن، ابزارها برای تأثیرگذاری بر جمعیت هر کشور، ساخته‌شده و توسعه پیدا کردند. همچنین این ابزار، برای تأثیرگذاری و ایجاد اختلال در فرایندهای سیاسی دولت‌های دیگر و حتی تغییر روند اقتصاد جهانی، مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به اعتقاد برخی کارشناسان غربی، در آغاز قرن 21، ایالات‌متحده آمریکا، یک انحصار بی قید و شرط در عرصه ابزارهای نبرد سایبری به دست آورد؛ اما در دنیای امروز، این موضوع به‌شدت تغییر کرده است و کشورهای دیگر، قادر هستند در سطح توان رزمی سایبری آمریکا، با آن به مقابله پرداخته و از خود در برابر حملات آمریکا، دفاع کنند.

برای بازیابی این قدرت و تسلط مجدد بر دنیای سایبری، جرد کوهن (Jared Cohen)، کارمند فعلی شرکت گوگل و از کارکنان سابق دولتی در وزارت امور خارجه آمریکا، یک راهکار و چارچوب بین‌المللی با در نظر گرفتن دنیای نبردهای سایبری ارائه کرده است که به اعتقاد برخی، این راهکار کوهن، نوعی استعمار در فضای سایبری محسوب می‌شود.

این یادداشت که در نشریه نیویورک‌تایمز، به چاپ رسید، طرحی را معرفی کرده است که در آن، موضوع تسلط مجدد آمریکا بر نبردهای سایبری تحت هر شرایطی، مطرح شده است. کوهن در این یادداشت مدعی شد:
«سلاح‌های سایبری، هرگز از بین نخواهند رفت و کنترل ناپذیر هستند. همان‌گونه که ما برای سایر سلاح‌های مخرب جهان، قوانین محدودکننده‌ای اتخاذ کرده‌ایم، جهان نیازمند آن است که اصولی برای کنترل دولت‌ها در زمینه نبردهای سایبری، تهیه و تنظیم شود. باید همه بدانند که در حوزه نبردهای سایبری، چگونه رفتار شود و بعد از بروز یک رخداد در این حوزه، چه کسی پاسخ‌گو است یا اینکه کشورها، چگونه باید به چنین موضوعاتی، پاسخ متناسب بدهند.»

کوهن در ادامه یادداشت خود در زمینه قوانین جهانی سایبری گفت: «ایالات‌متحده آمریکا، منحصراً، تنها کشوری است که باید این جریان را مدیریت کند و دنیا را به سمت ایجاد یک هدف که همانا پیدایش یک معاهده نبرد سایبری است، هدایت نماید. بسیاری از مؤسسات و سازمان‌هایی که در این موضوع، جزو ستون‌های اصلی محسوب می‌شوند، در آمریکا قرار دارند. از این میان، می‌توان به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و اساساً صنعت فناوری اشاره کرد که همگی، در آمریکا واقع‌شده‌اند. آمریکا می‌تواند خود را به‌عنوان یک مدافع اینترنت آزاد در دنیا، به همه معرفی نماید و باید چنین کاری را انجام دهد.»

البته کوهن، در صحبت‌های خود در این رابطه، توضیح نداده است که چارچوب جدیدی که برای چیرگی آمریکا در فضای سایبری مطرح‌شده است، چه میزان با چارچوب موجود بین‌المللی که نبردهای سنتی را نیز در بر گرفته است، متفاوت خواهد بود یا چه شباهت‌هایی با آن دارد. به اعتقاد برخی کارشناسان، نظریه اینترنت آزادی که آمریکا خود را به‌عنوان اصلی‌ترین مدافع آن معرفی می‌کند، تنها ابزاری است که توسط شرکت‌های فناوری آمریکایی، برای گسترش و نفوذ فرهنگ آمریکایی در سراسر جهان، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

کوهن در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این رابطه گفت: «تسلیحات سایبری، امروزه توسط دولت‌های مختلف، برای تأثیرگذاری بر انتخابات، مورداستفاده قرار می‌گیرند. همچنین، برخی از آن، برای سرقت میلیون‌ها دلار پول استفاده می‌کنند یا تلاش می‌کنند از آن برای ضربه زدن به زیرساخت‌های حیاتی رقبا یا دشمنان خود، بهره‌برداری کنند. سانسور اخبار، اختلال در مکالمات عمومی یا ضربه زدن و ایجاد محدودیت برای روزنامه‌نگاران و خبرنگاران، می‌تواند بخش دیگری از استفاده نادرستی باشد که کشورها، از تسلیحات سایبری انجام می‌دهند.»

جرد کوهن که پیش‌تر در وزارت امور خارجه آمریکا مشغول به فعالیت بود، در پروژه مشترکی بین گوگل، فیس بوک، وزارت امور خارجه آمریکا و تعدادی از شرکت‌های فناوری اطلاعات این کشور، مشارکت داشت که در سال 2011 میلادی، قبل و در حین جریان بیداری اسلامی، در کشورهای عربی به وقوع پیوست. ظاهراً در این پروژه، آمریکا به آموزش مخالفان برای انجام فعالیت در فضای مجازی، به جهت انجام اقدامات براندازانه پرداخته است. یکی از ابزارهایی که برای این موضوع مورداستفاده قرار گرفت، روش‌هایی برای آموزش مخالفین دولت بشار اسد بوده که بعداً در اثر هک ایمیل‌های هیلاری کلینتون، در این مورد افشاگری، صورت پذیرفته است.

به ادعای برخی کارشناسان، آمریکا از ابزار شبکه‌های اجتماعی و بستر اینترنت که در اختیار دارد، تنها برای ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی‌های اجتماعی، در سایر کشورها استفاده می‌کند. پروپوزالی که کوهن برای موضوع چیرگی آمریکا ارائه کرده است، چارچوبی برای نبردهای سایبری است که حوزه نبردهای سایبری را برای آمریکا، انحصاری می‌کند و ساختاری نفوذناپذیر را در اختیار مقامات این کشور قرار می‌دهد.

به اعتقاد کوهن، در برابر ملت‌هایی نظیر ایران یا کره شمالی، بهترین راه دفاع از خود در برابر حملات سایبری مخرب و ایجاد سطح قابل قبولی از بازدارندگی سایبری، منصرف کردن دشمن از انجام حمله است. این کار تنها به‌وسیله هزینه‌دار کردن این اقدام برای متخاصم صورت خواهد پذیرفت و تنها باید دشمن ما بپذیرد که هزینه حملات، برای آن‌ها، بیشتر از منفعتی است که قرار است از این طریق، نصیب آن‌ها شود.
 

تازه ترین ها
استفاده
1404/02/14 - 08:08- هوش مصنوعي

استفاده از "هوش مصنوعی" در متن بیش از ۱۰۰ میلیون تصمیم قضایی

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: متن بیش از ۱۰۰ میلیون تصمیم قضایی را با استفاده از هوش مصنوعی گمنام کرده و در اختیار شرکت‌ها، جهت تولید مدل زبانی بزرگ قرار داده‌ایم.

برنامه‌نویسی
1404/02/14 - 08:02- هوش مصنوعي

برنامه‌نویسی سریع و دقیق با هوش مصنوعی

اپل با همکاری یک شرکت نوپا قصد دارد سکویی جدید راه‌اندازی کند که برنامه‌نویسی را با استفاده از هوش مصنوعی دقیق، ساده و سریع خواهد کرد.

گسترش
1404/02/14 - 07:54- هوش مصنوعي

گسترش همکاری‌ ایران و روسیه در حوزه هوش مصنوعی بررسی شد

دستیار ویژه رئیس‌جمهور روسیه در حوزه علم و فناوری و معاون علمی رئیس‌جمهور ایران،در نشستی مشترک،همکاری‌های فناورانه ایران و روسیه را با اولویت هدف‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و نتیجه‌گرا بررسی کردند.