آمادگی امارات متحده عربی در رویارویی با تهدیدات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ یک مقام برجسته امنیت سایبری گفت که امارات متحده عربی باید با همان رویکرد پیشگیرانه، که کشور با بیماری کووید-19 با آن روبرو بود، با تهدیدات سایبری نوظهور مقابله کند.
محمد حمد آل کویتی (Mohamed Hamad Al Kuwaiti)، رئیس امنیت سایبری دولت امارات متحده عربی در دومین روز دهمین انجمن بینالمللی ارتباطات دولتی (IGCF) اعلام کرد :
«در سال گذشته، اقدامات ما در مورد کووید -19 بسیار موفق بوده و ما را به یک رهبر جهانی در کنترل گسترش همهگیری تبدیل کرده است. ما میخواهیم همان استانداردها را به اقدامات امنیت سایبری منتقل کنیم، راهبردها و بخشهایی را در هر منطقه برای مقابله با حملات احتمالی علیه دولت، سازمانها و افراد ایجاد کنیم.»
وی بر نقش افراد در دفاع از فضای سایبری ضمن اشاره به خطرات ناشی از نقض امنیت برای افراد و نهادها تأکید کرد.
کویتی اظهار داشت که امارات سالهاست که بر تهدیدهای سایبری تمرکز کرده و همین امر باعث شده تا این کشور به لطف برنامه مؤثر ملی واکنش به حوادث در رتبه 33 جهان در شاخص امنیت سایبری جهانی قرار گیرد. وی افزود که در سالهای اخیر، این کشور شاهد کاهش حملات سایبری علیه نهادهای دولتی و شخصی بوده است.
رئیس امنیت سایبری دولت امارات متحده عربی توضیح داد :
«امروز، جنگها در سطح نرم صورت میگیرند و از پلتفرمهای رسانه اجتماعی برای انتشار نظرات، افراطگرایی و درگیری استفاده میشود. امارات متحده عربی در مقابله با این پیشرفت بسیار فعال بوده و به طور یکپارچه به سمت دولت الکترونیک و فعالیتهای دولت هوشمند حرکت کرده است.»
این کارشناس به نمونههایی از حملات سایبری اشاره کرد که بر نهادهای دولتی و خصوصی تأثیر گذاشت و حتی منجر به قفل شدن سیستمها بر اثر حملات باجافزاری شد. کویتی با طبقهبندی تهدیدات سایبری در حوزه امنیت سایبری، جنگهای سایبری و تروریسم سایبری، خاطرنشان کرد که در حالیکه امارات تخصص لازم را برای اطمینان از یک محیط آنلاین امن دارد، اما جنایات سایبری با استفاده از هوش مصنوعی، دیپ فیک و سرقت هویت شایع به سرعت در حال تکامل هستند.
جلسات زیادی در مورد آگاهی از امنیت آنلاین و سایبری و اشاره به نقش مقام ناشناس «Z» در محافظت از آینده جهان نیز در روز دوم این رویداد برگزار شد.