آفریقا، بهشت مجرمان سایبری نیست
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ زکریا تانکو موسی (Zakaria Tanko Musah)، یک کارشناس حقوقی، از رسانهها خواست تا از حمایت، توسعه و روزنامهنگاری اجتماعی برای تغییر این روایت استفاده کنند که آفریقا پناهگاه امنی برای وقوع جرایم سایبری است.
موسی، همچنین به عنوان مدرس مؤسسه روزنامهنگاری غنا، در یک کارگاه آموزشی 2 روزه سازماندهی شده بهوسیله «Internet4good Initiative» و مورد حمایت شبکه «Bosch Alumni»، توضیح داد که اگرچه در قاره آفریقا جنایات آنلاینی ثبت شده، اما توجه رسانههای خارجی به آن نامتناسب بوده است؛ وی با پرسنل رسانهای منتخب در سراسر غنا صحبت کرد. این امر برای توانمندسازی تمرینکنندگان در تغییر گزارش کلیشهای «کلاهبردار آفریقایی» در رسانهها بود.
موسی اظهار داشت که فعالیتهای مجرمانه آنلاین چیزی بیش از کلاهبرداری مالی (ساکاوا) است که آفریقا به آن متهم شده است و به تروریسم سایبری، اخاذی سایبری، قاچاق سایبری، تعقیب و پونوگرافی به عنوان حملات سایبری در سایر نقاط جهان اشاره کرد.
وی افزود که هیچ کشور آفریقایی حتی جزئی از 20 کشور برتر در زمینه جرایم سایبری در جهان نیست؛ جهان به هم پیوسته شده و نیاز به تغییر روایت روزنامهنگاران در آفریقا وجود دارد.
این کارشناس حقوقی از رسانهها خواست تا با نمایش نکات مثبت آفریقا به ایجاد چارچوبی جدید کمک کنند و از جوانان خواست تا برای بهبود وضعیت خود از اینترنت استفاده کنند و روی نکات منفی تمرکز نداشته باشند. به گفته موسی، این کار باید آگاهانه و با عدم نگاه به اخبار از منظر دنیای غرب انجام شود و اجازه داد که نکات مثبت به جای اخبار منفی، سرفصل اخبار باشند.
مِرسی مانگوانا (Mercy Mangwana)، عضو تیم پروژه، Internet4Good، نیز از شرکتکنندگان خواست تا در شکلدهی مجدد روایت درباره تصویر آفریقا، نوآور باشند.
اُییدامولا آدِبایو (Oyindamola Adegboye)، سرپرست تیم Internet4Good، توضیح داد :
«روزهایی که مردم اینترنت را شیطانی میدیدند، گذشته است، و اکنون بحث اتصال مطرح است و جهان به دهکدهای جهانی با چندین مزیت تبدیل شده است.»
کارولین آنیپا (Caroline Anipah)، مسئول برنامه «Ghana Country» و سردبیر دوباوا (Dubawa)، به رسانهها توصیه کرد که در جریان کار خود حقیقت را بررسی کنند تا از اطلاعات نادرست جلوگیری شود، زیرا مردم اطلاعات آنها را حقیقت انجیلی میدانند.