about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

آغاز فعالیت سومین موتور جستجوی وب

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ دبیر طرح جویشگر بومی از انعقاد قرارداد با ۲۲ شرکت برای ۱۵ پروژه در راستای ارائه خدمات بومی طرح «جویشگر بومی» خبر داد و گفت: تا ۶ ماه آینده سومین موتور جستجوی متنی تحت وب، وارد بازار می‌شود.

دبیر طرح جویشگر بومی علیرضا یاری با اشاره به برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده در دو سال اخیر که منتج به تعریف پروژه‌های مهم در حوزه خدمات و محتوای جویشگر بومی شد، اظهار داشت: با توجه به سیاست‌گذاری شورای راهبری طرح جویشگر بومی، قرار است تمامی سرویس‌دهنده‌های مرتبط با این طرح، درنهایت با یکدیگر مشارکت داشته و به یک هم‌افزایی در موضوع جویشگر بومی دست‌یابیم.

وی بابیان اینکه در این مرحله موفق به نهایی کردن ۱۵ پروژه در این راستا شده‌ایم، ادامه داد: هم‌اکنون در حال عقد قرارداد برای ۱۵ پروژه تعریف‌شده هستیم که تا یک ماه آینده به‌تدریج انجام می‌شود.

یاری با اشاره به جزئیات ۱۵ پروژه در راستای تحقق طرح جویشگر بومی، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی جویشگرهای متنی، جویشگر تصویری، جویشگر خبر، جویشگر نقشه، ایمیل بومی، ترجمه ماشینی، مستندات علمی، شبکه واژگانی عمومی زبان فارسی (وردنت)، گراف دانش، دانشنامه آزاد زبان فارسی، ابزارهای خط و زبان فارسی و بانک درختی زبان فارسی ازجمله این پروژه‌ها هستند.

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی اضافه کرد: این پروژه‌ها در مرحله عقد قرارداد است و در این مرحله حدود ۳۰ میلیارد تومان برای آن اعتبار در نظر گرفته‌شده است.

وی گفت: در مراحل بعدی و پس از دست یافتن شرکت‌ها به خروجی مناسب، حمایت بیشتری در قالب سیاست‌گذاری جدید شورای راهبری از آن‌ها خواهد شد.

یاری با اشاره به فعالیت دو موتور جستجوی متنی «پارسی جو» و «یوز» و حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از این دو پروژه تأکید کرد: هم‌اکنون این موتورهای جستجو ازنظر کیفیت و تعداد کاربر، روند رو به رشدی را طی می‌کنند و حجم اطلاعات آن‌ها نیز در صفحات وب افزایش‌یافته است.

وی ادامه داد: پارسی جو و یوز نیز ازجمله ۲۲ شرکت مذکور هستند و ازآنجایی‌که موتور جستجوی وب، خدمت پایه­‌ای طرح جویشگر بومی را تشکیل می‌دهد، تأکید بیشتری بر حمایت از این پروژه‌ها است. از سوی دیگر علاوه بر این دو، یک جویشگر متنی دیگر با عنوان «زال» در طرح مشارکت خواهد داشت که درنهایت امیدواریم هر ۳ این پروژه­‌ها ، تا ۶ ماه آینده، سرویس‌دهی قابل قبولی را در حوزه جویشگر متنی داشته باشند.

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی بابیان اینکه هریک از این موتورهای جستجو با توجه به قابلیت‌هایی که دارند کاربر خاص خود را خواهند داشت، افزود: در مراحل بعدی، برای هم‌افزایی این پروژه‌ها، باید آن‌ها را در کنار هم قرار دهیم تا در مرحله آخر و در سال‌های آتی شاهد ایجاد ۲ یا ۳ جویشگر بومی باقابلیت سرویس‌های مختلف باشیم.
 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.